
Bakan Yusuf Tekin’in açıklamalarına göre rotasyon uygulaması iptal edildi. Daha önce 12-18 yıl arasındaki öğretmenlere rotasyon getirilmesi planlanıyordu. Ancak son gelişmelere göre bu plan rafa kaldırıldı.
Bakan Tekin, öğretmenlerle yapılan toplantıda şu açıklamalarda bulundu: “12-18 yıl periyotlarla öğretmenlere rotasyon getirme düşüncemiz vardı, ancak bu öneri reddedildi. Şu an rotasyonun gündemde olmadığını belirtiyorum, ancak bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.”
Rotasyonun Toplum Üzerindeki Etkileri
Rotasyon uygulaması, eğitim camiasını ikiye bölmüştü. Kimileri, bu uygulamanın öğretmenlerin deneyimlerini artıracağını ve eğitim kalitesini yükselteceğini savunurken, diğerleri ise rotasyonun öğrenciler arasında bağ kurma ve sürekli görev değişikliği nedeniyle eğitim kalitesini düşüreceğini düşünüyordu.
İptal kararıyla birlikte, bu konudaki tartışmalar sona ermiş gibi görünüyor. Önemli olan, eğitim kalitesini artırmak için yeni yöntemler ve politikalar geliştirmek olacaktır.
Yerinde bir karar.
Kesinlikle rotasyon şart…34 yıldan bu yana bir öğretmenin bir okulda ne işi var.Geçici görevlendirmeyle gittiğim okulda ben buranın kıdemli öğretmeniyim benden habersiz kimse burada karar alamaz deyip görme engelli yetersizliğini de işin içine sokarak krallık ilan ettiğini hatırlıyorum. Hiç bir okul kimsenin çifliği değil ve olmamalı. Bilgili ve birikimliyse diğer okullarda bundan faydalansın; yok yetersizse sürekli bir yere zararı olmasın.nokta